Roliga idrottslekar

Idrott är ett sådant ämne som vissa helt enkelt älskar och andra avskyr. Visst kan det vara så med alla ämnen, men när det gäller just idrott så brukar klassen ofta kunna bli uppdelad i två läger. För lärare gäller det då att kanske hitta på roliga, men ändå utmanande lekar som båda parter faktiskt kan tycka är ganska roligt. 

En rolig favorit för många på idrottslektionerna är leken som kallas klockan. Klockan är uppbyggd med lika många stationer som det är lag. Varje lag blir placerade på en station som kan vara t.ex. klättra rep, upphopp, hoppa rep eller stationen som är själva klockan. Det är de som är på denna station som avgör hur länge alla andra lag måste hålla på på sina stationer genom att de springer en stafett med ärtpåsar. När alla ärtpåsar är slut stoppas tiden och lagen byter stationer. Det lag som till sist hade snabbast tid på stationen klockan vinner. 

En annan rolig lek är att bygga upp en lagom lång hinderbana med lite olika utmaningar och sedan dela in barnen i lag. Varje lag får sedan ett pussel av jämn svårighetsgrad där bitarna är blandade. Detta blir sedan som en stafett så en i laget springer hinderbanan under tiden de andra löser pusslet, sedan löser man av varandra med vem som ska springa efter var och en sprungit ett varv. För varje varv en lagmedlem springer får man lägga en pusselbit i pusslet.