Nödvändigheter till förbandslådan

En förbandslåda är bra att ha hemma, för om olyckan är framme vill man kunna plåstra om ordentligt. Det är viktigt att faktiskt ha bra saker hemma så att man kan lägga om sår så att det inte kommer in massa smuts och bakterier i det öppna såret. Det är lite onödigt om man ska behöva åka och köpa förband eller till och med åka in på hälsocentralen varje gång man gör illa sig litegrann, så en förbandslåda är mycket nödvändigt. Material till din förbandslåda köper du lätt på ett apotek online.

Det som kommer användas mest i ditt första hjälpen-kit är självklart plåster. Det är inte allt för sällan man råkar skära sig lite när man lagar mat, bryter en nagel eller skrapar upp knät. När det väl händer då och då så kommer det gå en del plåster. Allra smidigast är det att köpa plåster på rulle som man klipper till den storlek man vill ha. 

Om man skulle råka göra illa sig ännu lite värre så är det bra att vara kittad med sterila gasbindor. En gasbinda håller kompresser och förband på plats, kanske tills du tagit dig till sjukhuset om du fått ett djupare sår. Gasbindan kan även användas som bandage till lättare stukningar, så det är lite multifunktionellt kan man säga.

En tredje bra sak att ha är rengöringsservetter. Man vill aldrig plåstra om ett smutsigt sår eftersom det ger stor risk för infektioner. Får man en infektion i kroppen kan läget snabbt förvärras från att bara vara ett enkelt litet sår.